Kattenstreken

Zaterdag 24 juni 2017. De schuttingen worden geplaatst. Eindelijk mag Sammy naar buiten, zijn nieuwe plekje ontdekken. Of toch niet? De mannen die de schuttingen plaatsen krijgen het werk helaas niet af in één dag en komen volgende week zaterdag pas terug. Wat nu? Wachten tot volgende week of toch maar de kat naar buiten laten?

Ach dat arme beestje. Wat kan het voor kwaad als ie nu vast naar buiten gaat. Dus: daar gaat ie dan! Een beetje aarzelend en nog wat schuw trekt Sammy erop uit. Eerst dicht bij huis, dan voorzichtig bij de buren kijken, en toch maar weer naar binnen.

‘s Avonds om half 11 staat ie toch weer bij de deur. Hij wil opnieuw naar buiten. Ach, denken we, we zijn nog wel even wakker. Dus daar gaat Sammy weer. Dit keer durft hij ook de tuin te verlaten. Tot straks!

Maar… Om half 12 is de kat nog niet terug. Nou ja, het zal niet de eerste keer zijn dat hij een avondje weg blijft, en wij zijn toch wel moe. Op naar bed en we zien hem morgen wel weer.

En inderdaad, om half zes ‘s ochtends horen we een luid gemauw bij de voordeur. Hij heeft zijn weg terug gevonden! Half doorweekt en viezig komt Sammy wat gestresst weer binnen. Toch niet zo leuk buiten? De volgende keer maar niet zo lang wegblijven dan.

En nu durft hij niet meer zo goed naar buiten. Hij blijft dicht bij huis en zodra je aanstalte maakt om de deur dicht te doen, schiet hij weer naar binnen. Nou ja, dat zal ook wel weer goedkomen. De avonturen van een kat…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s