Komkommertijd

Half juni. De zon schijnt en de temperaturen lopen op. Er worden weer vol op ijsjes gegeten en de barbecues staan weer te roken. De eindexamenuitslagen zijn bekend. Mensen maken zich klaar voor hun zomervakanties. Dit betekent maar één ding: komkommertijd!

Ook bij ons in huis is de komkommertijd weer aangebroken. En wel met dank aan mijn ouders. Een kleine twee weken geleden kwamen ze langs met een snackkomkommerplant. Die schoot als een malle de lucht in! Zo snel zelfs, dat ik een bamboestokje bij in de pot heb moeten duwen om hem overeind te houden. Hij kan namelijk pas volgende week naar buiten, als de schuttingen er eindelijk zijn. Maar in de tussentijd is de komkommerplant al wel druk zijn komkommertjes aan het produceren. En die zijn lekker!

IMG_20170612_092233498[1297]IMG_20170615_081710544[1296]

Ook kregen we van mijn ouders al tijdens het klussen een vijgje. Die staat inmiddels al wel in de tuin, want hij had het zwaar met de droogte en hitte van eind mei. Hij liet al z’n blad vallen. Paniek! Ik was hem tijdens het klussen namelijk een beetje vergeten. Oeps…

Gelukkig heeft veel liefde, water en wat grond om z’n worteltjes veel goed gedaan. Het miniboompje begint weer nieuw blad te maken, dus die gaat het wel redden. Al zal het nog wel leven duren voordat het echt een boom te noemen is.

Jammer dat de munt en peterselie van de Albert Heijn het niet zo leuk vinden in de tuin….. Ach, je kan niet alles hebben.

IMG_20170615_081719128[1295]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s